DAN 1

Baročna pravljica vas pričakuje

Svet baročne arhitekture in bogatih ljudskih običajev vas pričakuje odprtih rok. Pot vas popelje v odkrivanje starodavnih znamenitosti in aktivnega spoznavanja naravnih lepot.

Maribor – Ptuj

 

Iz Maribora se napotimo proti najstarejšemu slovenskemu mestu Ptuj. Skozi staro mestno jedro in ozke prehode se povzpnemo do baročnega Ptujskega gradu in raziščemo njegovo obzidje ter bogato zgodovino.

ptuj-castle-photo-sta
02_dvorec

Ptujski grad – Dornava

 

Na poti nazaj v Maribor, se na hitro ustavimo še pri baročnem dvorcu Dornava, ki nas navduši s svojo arhitekturno zasnovo. Ogledamo si pročelje dvorca in se predamo jutranji yogi na zelenici v objemu veličastnega dvorca.

Dornava – Maribor

 

Iz Dornave se odpeljemo proti Mariboru in uživamo v panoramski vožnji, ki nas popelje mimo številnih jezer in kjer lahko iz daljave občudujemo grad Hrastovec. Ustavimo se pri stebrih treh ribnikov,
kjer se naužijemo energije vodnih tokov, ter podamo skozi mestni park do osrčja mesta – Mariborskega gradu. Po obisku gradu se ustavimo v eni izmed bližnjih restavracij, kjer se okrepčamo in okusimo tradicionalne štajerske specialitete v sodobni preobleki okusov.

14980430185115_hd
large_418079_5

Po ozkih uličicah se spustimo na obrežje Drave in si ogledamo Žametovko, najstarejšo trto na svetu. Sprehodimo se do renesančnega vodnega stolpa, kjer nas pričaka prevoz do vznožja Pohorja.

Prisluhni šepetu gozdov …

Prihod v hotel Bellevue in namestitev

 

Osupnemo v zibki prostranih gozdov, v naročju tišine in spokojnosti. Napojimo se svežega zraka in dojamemo pomembnost sedanjosti, našega obstoja in notranjega miru. Opremimo se s pohodnimi palicami in se poizkusimo v nordijski hoji. V lahkem 30 minutnem sprehodu do Ledinekove jase spoznamo svet neokrnjenih gozdov. Na poti nazaj se ustavimo pri razglednem stolpu in Anževem križu.

Gondola-960x640
bellevue_zracna-16x9-1200x

Čas za spoznavanje kulinaričnih mojstrovin in prenovljenih starih domačih jedi. Okusili bomo pestre jedi, ki so se ohranile v izročilu okoliških domačij, tako zelenjavnih jedeh, kot tradicionalnih mesnih izdelkih. Pregrešili se bomo z značilno pohorsko omleto.

Vstopimo v svet razvajanja s tretmaji in masažami iz naravnih zelišč, za dodatno sprostitev pa poskrbijo različne turške in finske savne. V tunelu presenečenja odkrijte 63 osvežujočih tušev različnih temperatur, dodatno pa se ohladite v ledni jami.

Šumenje listja ob nihanju stoletnih dreves in pastelno barvanje neba ob sončnem zatonu nas sprosti in zaziba v lahkoten spanec.

Podaj se v objem narave …

DAN 2

Gorski potep

Toplo planinsko sonce, bujno rastje in osupljiva narava čakajo na vaš prihod. Odkrijte svet slovenskega gorovja, pastirskega izročila in se okrepčajte s pristnimi mlečnimi dobrotami.

Bellevue – Celje

 

Po zajtrku se poslovimo od gozdov Pohorja in se z gondolo spustimo nazaj v dolino. Iz Maribora se napotimo proti Kamniku in se spotoma ustavimo v strateški točki srednjeveške Evrope, v domovanju nekdanjih grofov, Celjskem gradu.

5071
MIEXH2TMABCUXDNKT7WL6E32PE

Celje – Kamniška Bistrica

 

Omogočimo potovanje našega duha ob sprehodu med pašniki in
zelenicami. Ob spremljavi žvenketa zvonca spoznamo preprostost
sveta okrog nas in se naužijemo sveže gorske moči.

Kamniška Bistrica – Ljubljana

 

Prihod v staro Rimsko Emono, mesto zmajev in mostov. Znamenitosti v starem mestnem jedru nam bodo predale zgodbe preteklosti, sodobne instalacije pa prišepnile dogajanja sedanjosti.

JulianAlps-FlickruserMarkIverson
Slovenia Ljubljana Tromostovje Ljublianica river Church with bridge and boat.

Prihod v City Hotel Ljubljana

 

Zvrhan krožnik slovenskih dobrot v urbani preobleki in rustikalni atmosferi Ljubljane. Lokalne, sveže pripravljene jedi v centru mesta bodo poskrbele za dobro vzdušje in povrnitev energije.

Utrip starega mestnega jedra nas napoji s svežo notranjo močjo in nam da energijo ter zagon za nove podvige.

Globoka modrina vabi …

DAN 3

Smaragdna osvežitev

Nedotaknjeni kotički narave in kombinacija zeleno modrih odtenkov pričakujejo vaš obisk. Kristalno čisti slapovi, reke in jezera vabijo na osvežitev in odkrivanje divjih voda.

City Hotel – Tolminska korita

 

Po zajtrku se poslovimo od prestolnice Slovenije in se podamo na obrobje Triglavskega narodnega parka.

9dfd158b086c466e90f4dca55638e279
17362779_708746972636034_4386371377608422823_n

Tolminska korita – Kobarid

 

Sprehodili se bomo vzdolž smaragdnih tolminskih korit in se hladili ob prskih divje reke. Spoznali bomo neustavljivo moč narave na najnižji točki Triglavskega narodnega parka.

Tolminska korita – Slap Kozjak

 

Podali se bomo v skalnato dvorano, kjer bomo priča najslikovitejšemu slovenskemu slapu. S svojimi 15 metri in turkizno vodo spada med najlepše slovenske slapove.

Kozjak-waterfall-Triglav-National-Park-Slovenia-740x494
tolmin

Slap kozjak – Bled

 

V osrčju slovenskih gora naletimo na biser narave, Bled. Občudovali bomo igro narave, ki nam pričara nianse zelenja ter sivine okoliškega gorovja na gladini jezera. Je kraj, kjer se trenutek ustavi, kjer srce zadrhti in kjer ljubezen znova vzplameni.

Bled-Castle-and-Church-Lake-Bled-Slovenia1

Prihod v Hotel Astoria Superior Bled

 

Večer nagradimo z vrhunskim kulinaričnim doživetjem, v spremstvu idiličnega pogleda na Blejski otok. Pristne domače jedi poskrbijo za razvajanje.

Romantičen sprehod okrog jezera obudi naša čustva, ojača strasti in poskrbi za ogenj, ter dinamiko v naših razmerjih.

Dobrodošlica s primorske …

DAN 4

Morska avantura

Slikovita obmorska pokrajina pozdravlja s šumenjem valov in šelestenjem vetrca v prostrani modrini. Arhitekturne zanimivosti in sveže morske dobrote vam bodo pričarale večne spomine.

Hotel Astoria Superior Bled – Predjamski grad

 

Po zajtrku pomahamo Blejskemu jezeru in se odpravimo proti slovenski obali. Na poti si ogledamo arhitekturno posebnost, simbiozo skale in srednjeveškega gradu.

Night scene of Bled lake in Slovenia, famous and popular travel destination for romantic couple in love. Artistic toning landscape.
2c420c0f995bc7e50cb685c2905ed1fbf9523d78

Predjamski grad – Postojnska jama

 

Raziskali bomo obsežno podzemlje kraškega sveta in se navdušili nad mojstrovinami narave. Priča bomo dah jemajočim prizorom, ki se skrivajo zakrinkani pod tančico tisoč letnih kapnikov.

Postojnska jama – Lipica

 

Zajahali bomo v svet svetovno znanih Lipicancev, ter spoznali njihovo zgodovino.

lipica01
36

Lipica – Portorož

 

Omamen vonj pinj in borovcev nam bo nakazal pot do obale, kjer se bomo umirili ob pogledu na modrino morja.

602cf9f56ef472252aaf06415caf397d

Prihod v Hotel Remisens Premium Casa Rosa D

 

V prijetnem ambientu ob morju nam bodo postregli s svežimi sadeži morja. Arome obmorske kuhinje in pristna domača kuhinja, bo povrnila našo vitalnost.

Sprehod ob morju in nežna toplina zahajajočih sončnih žarkov bosta poskrbela za ravnovesje telesa in duha, ter nas pospremila v večerno lahkotnost.

Vonj morja …

DAN 5

Slovo od obale

Jutranja rosa in kapljice valov nam pomahajo v slovo, ko se nam utrnejo solze ob odhodu.

Hotel Remisens Premium

 

Po zajtrku imamo čas, da se še zadnjič pošteno razmigamo ob morju ali raziščemo slikoviti obalni mesteci Portorož in Piran. Ozke ulice in pot ob morju nas vodijo do Fiese, od koder se podamo proti letališču.

shutterstock_638557003

Opisi, navedeni v programu in podatki o prostih kapacitetah so veljavni v času priprave programa in pripravljeni po pogojih, veljavnih na dan 1. 9. 2017. Zaradi možnosti sprememb v ponudbi ali tiskarskih napak je veljavna ponudba tista, ki jo prejmete ob rezervaciji. Za morebitne napake se v naprej iskreno opravičujemo. Splošni pogoji, plačilni pogoji in druga pomembna obvestila so dostopni v naši poslovalnici in na spletni strani: www.columbus.si.