DAN 1

Snežna kraljica

Okoliške gore in spevne melodije Kavk vabijo v alpski svet s svojimi belimi vrhovi. Prepustite se trenutku, spustite se z vrha svetovno znane skakalnice in spoznajte adrenalinski občutek letalskih legend.

Ljubljana – Planica

 

Med občudovanjem alpskega sveta se pripeljemo do snežne kraljice Planice, kjer se ustavimo in razgibamo. S sedežnico se popeljemo na vrh skakalnice, od koder občudujemo svet neustrašnih skakalcev in se kot orel spustimo v dolino.

planica
20

Planica – Peričnik

 

Na poti proti Bledu se podamo na ogled doline vrat, ter zakulisje slapa Peričnik. Ta nas osveži s svojimi bisernimi kapljicami in le za nas na obzorju izriše mavrico. V objemu miru ter tišine gozdov se potopimo v našo podzavest in sprostimo.

Peričnik – Bled

 

Romantični Bled, kjer se čas ustavi in nas popelje nazaj v preteklost, zaustavi naše potovanje. Idilična atmosfera s čolnički in kristalno čisto vodo nas sprosti in povabi na okušanje tipične slovenske kuhinje.

ee7136bd-7141-4c63-ae1a-ffd9763d45dd
Blejskivintgar

Bled – Blejski vintgar

 

Blejski vintgar nas med svojimi strmimi stenami popelje v notranjost kanjona, kjer odkrijemo filmske kulise ob sprehodu po lesenih brveh. Tolmuni in brzice odplaknejo naše skrbi in misli, ter nas popeljejo v čarobno avanturo.

Sledi svoji zvezdi …

Blejski vintgar – Bohinj

 

Počitniška oaza locirana ob vznožju gorovja, nas sredi barvitih pašnikov in zelenih gozdov že željno pričakuje. Ob jezeru se bomo odpočili in naužili energije morskih tokov za prihajajoče se avanture.

bohinj
AR-170519518

Prihod v Villa Park B&B

 

Lokalne domače dobrote, pripravljene iz pristnih okoliških sestavin nas bodo razvajale in pospremile v nežnost sončnega zatona. Počitek na vrtu s panoramskim razgledom bo poskrbel za tavanje misli, savna pa poskrbela za ravnovesje v telesu.

Sprehod v mesečini in odsev lune v jezeru bosta privlekla na plano vse skrite želje. Utrinki zvezd bodo opomnili na neuresničene podvige, ter vlili pogum, znova slediti sanjam.

Gorska osvežitev …

DAN 2

Višavski dragulj

Osupljiv vonj Borovcev in viševskega cvetja nas privabi v svet neokrnjene narave. Gorski svet Triglavskega narodnega parka poskrbi za osupljivo paleto prizorov, vrednih umetniške upodobitve.

Bohinj – Žičnica Vogel

 

Po zajtrku nas gozdovi peljejo mimo Bohinjskega jezera v viševski svet Slovenije. Na Voglu se lahko popolnoma predamo utripu narave in zadihamo svobodo v naročju svežega zraka.

36325171 - hiking couple in forest redwoods, san francisco. hiker couple walking among redwood trees near san francisco, california, usa. multiracial couple, young asian woman and caucasian man.
69-muzej_021-f4a9f16aaab48faf

Bohinj – Idrija

 

Grad Gewerkenegg nam bo predl starodavni nauk o preprostosti življenja. Ob odkrivanju starih običajev bomo pozabili na sodobno tehnologijo in se zazibali v podoživljanje preteklosti.

Sveže dobrote pripravljene po tradicionalnih receptih Idrijskih babic bodo poskrbele za vznemirjenje brbončic. Kuharske specialitete, še posebej znani Idrijski žlikrofi čakajo, da osupnejo s svojo aromo.

Idrija – Strunjan

 

Kot po mreži Idrijske čipke bomo potovali mimo Nanosa proti obali. V poznem popoldnevu bomo prispeli v Strunjan, kjer se bomo ob pinjah in soncu zagledali v neskončno modrino morja.

14139655167668def2e8202dbd178c05652b950237
Young female traveler with red backpack and hat enjoying the view from George's tower on Piran old town. Traveling in Slovenia

Prihod v hotel Svoboda

 

Pogled na morje in sončni zalivi prosijo, da se udobno namestimo in naužijemo morskih dobrot, pripravljenih posebej za naše razvajanje.

Šum morja na svoji gladini utaplja poslednje sončne žarke in naše znova porajajoče se misli. Zaziba nas v sprostitev in prijazno odpira pot v deželo sanj.

Vonj po morju …

DAN 3

Divje kapljice

Jutranje morske kapljice bodo prečistile naša dihala in nas polne kisika predale v objem raziskovanja naravnih lepot. Podzemlje s svojimi neustrašnimi rekami bo prisluhnilo našim mislim, ko se bomo podali v odkrivanje teme.

Strunjan – Piran

 

Med potepanjem po Piranu, nam staro mestno jedro prišepne neštete zgodbe ljudi in naslika podobe nekdanjega življenja ribičev. Stotine majhnih uličic se steka k morju, ki neumorno privablja naš pogled.

03-slowenien-piran-f-108786622
shutterstock_669181177

Piran – Škocjanske jame

 

V objemu teme in hladu se bomo med naravnimi skulpturami sprehodili po naravnih mostovih. Visoko nad deročo reko, ki kljubuje času bomo spoznali lahkotnost samote.

Škocjanske jame – Snežnik

 

Bogate krošnje dreves nam odpirajo pogled na ribnik, v katerem se riše odsev več sto let starega belega gradu. Odmaknjenost od civilizacije je omogočila bujnost in raznolikost flore in faune, ki se nam bo z veseljem predstavila.

sneznik
Ljubljana-shutterstock_515518795-smaller

Grad Snežnik – Ljubljana

 

Zvrhan krožnik slovenskih dobrot v urbani preobleki in rustikalni atmosferi. Lokalne, sveže pripravljene jedi v centru Ljubljane bodo poskrbele za dobro vzdušje in povrnitev energije.

Ljubljanski zmaj bo zanetil ogenj naše domišljije, med potepom po romantičnih uličicah do Ljubljanskega gradu. Simbioza starega in novega nas ne bo pustila ravnodušne, ko bomo odkrivali svoj notranji jaz.

Urbani pozdravi …

DAN 4

Mestna pripoved

Starodavne graščine in utrdbe nam bodo predale skrivnosti življenja. Podoživeli bomo preteklost, se vživeli v vlogo kraljev in kraljic, ter tako utrdili našo samopodobo.

Ljubljana

 

Zjutraj imamo čas za jutranji sprehod po Ljubljanskem obrežju ali obisk gradu. Med opazovanjem meglice, ki se dviga nad Ljubljanico se spomnimo pravljic o gradovih iz otroštva, katere bomo tekom dneva spet oživeli.

par
fotos-slovenie-slovenie-3205_3205_18_xl

Ljubljana – Žička kartuzija

 

Starodavno domovanje menihov Kartuzijanov odpira svoja vrata in vabi obiskovalce k ogledu zeliščarskih vrtov. Aroma sivke, melise in kamilice nas povrne v otroštvo, ko so nam babice pripravljale zdravilne eliksirje.

Žička kartuzija – Dvorec Štatenberg

 

Divji kostanji in starodavni gozdovi skrivajo razkošno baročno graščino Štatenberg. Barvita okolica z bujnim raznolikim rastjem in veličastno pročelje dvorca zanetijo našo domišljijo.

02_dvorec
Grad_Neegova_-_izbor_(9_of_82)r-big

Dvorec Štatenberg – Grad Negova

 

V objemu Slovenskih Goric, nas med sklenjeno zeleno gričevnato planoto čaka srednjeveški grad Negova. Utrdba iz pradavnekeltske dobe čaka, da nam preda zgodbe o vladanju, gosposki moči in neusmiljeni obrambi.

shutterstock_332055014_14391_5304155

Grad Negova – Maribor

 

Prestolnica Štajerske s svojo bogato zgodovino in kulturo željno pričakuje nove goste. Veličasten pogled na Pohorje, ob akustični spremljavi nežnega šumenja reke Drave, se bomo prepustili uživanju.

Prihod v Maribor

 

Tipične štajerske jedi v sodobni izvedbi bodo poskrbele za zadnjo večerno dogodivščino in spoznavanje bogate Slovenske tradicije.

68b06df00e2c15d425e6916845ca88cc

Med sprehodom po starem mestnem jedru bomo v zavetrju mogočnega Pohorja občutili varnost in toplino. Drava bo v nas vzbudila sprostitev in nežnost, ko bomo opazovali poslednje, skrivajoče se sončne žarke.

Vsakdan kliče …

DAN 5

Kmalu spet nazaj

Jutranji utrip mesta nas bo nežno prebudil in pospremil v dan. Prvi žarki nas že kličejo na obrežje Drave, kjer bomo ob obujanju spominov končali našo avanturo.

Hotel Maribor

 

Po zajtrku imamo čas, da se podamo v mestni park in se predamo zdravilnim tehnikam TaiChi. Pod budnim očesom mojstra umirimo um ter dosežemo mehkobo in sprostitev telesa. Nežna vadba poskrbi, da bo potovanje domov lagodneje.

Train-travel-in-Slovenia-Maribor-and-river

Opisi, navedeni v programu in podatki o prostih kapacitetah so veljavni v času priprave programa in pripravljeni po pogojih, veljavnih na dan 1. 9. 2017. Zaradi možnosti sprememb v ponudbi ali tiskarskih napak je veljavna ponudba tista, ki jo prejmete ob rezervaciji. Za morebitne napake se v naprej iskreno opravičujemo. Splošni pogoji, plačilni pogoji in druga pomembna obvestila so dostopni v naši poslovalnici in na spletni strani: www.columbus.si.