Romantični Pariz – City break

Romantični Pariz – City break

Za nekatere mesto zaljubljencev, za druge prestolnica nakupovanja in mode

Cena na osebo: že od 270€

ROMANTIČNI PARIZ – CITY BREAK

Za nekatere mesto zaljubljencev,

za druge prestolnica nakupovanja in mode,

za tretje pa preprosto najlepše mesto na svetu.

 

Datumi odhodov: 5.12., 12.12., 9.1., 16.1., 23.1., 30.1., 6.2., 13.2., 20.2., 27.2., 5.3., 12.3., 19.3., 26.3.2020
Čas potovanja: 4 dni / 3 noči

 

Pariz – mesto tisoč obrazov

Za nekatere mesto zaljubljencev, za druge prestolnica nakupovanja in mode, za tretje pa preprosto najlepše mesto na svetu.

Zanimivi muzeji, romantična potepanja, svojstvene kavarne , vse to in še veliko več je Pariz. Prepustite se njegovim lepotam in se sprehodite po najdražji ulici na svetu – Elizejskih poljanah, obiščite galerijo v Louvru, povzpnite se na simbol Pariza – Eifflov stolp, obiščite Moulin Rouge, ki se ga še dan danes drži sloves simbola grešnosti, oglejte si prečudovito gotsko katedralo Noterdam, nikakor pa ne pozabite na ogled Napoleonovega Slavoloka zmage, na sredini trga Charles De Gaulle. Če pa vas zamika da bi dan preživeli v družbi Disnyevih junakov, vas od središča mesta do sanjskega zabaviščnega parka Eurodisney loči le nekaj kilometrov.

Glavne znamenitosti:

EIFFLOV STOLP: Eifflov stolp je največja znamenitost Pariza oziroma kar celotne Francije. Graditi so ga začeli leta 1887, kot objekt na Svetovni razstavi ob stoletju francoske revolucije. Stolp so gradili vse do leta 1889, ko je bil 31. marca prvič predstavljen svetovni javnosti. Danes stolp v višino meri 324 m, tehta 7000 ton, sestavljen pa naj bi bil iz 15.000 kosov železa. Do sedaj so Eifflov stolp že šestkrat prebarvali za kar so vsakič porabili 50 ton barve. Pomembno vlogo ima tudi osvetljava, ki močno pripomore k poudarjanju notranjosti čarobne zgradbe.

DISNEYLAND: Vreden ogleda je seveda tudi Disneyland. Ameriški raj v evropskem mestu je bil zgrajen leta 1992, ustanovil pa ga je Michael Eisner. V ta velikanski sklop spadajo: 2 tematkska parka, golf igrišče, vlakec smrti, na novo zgrajeni stolp,…, in seveda preštevilni hoteli, ki se vrstijo okoli in omogočajo, da si obiskovalci lahko povsem mirno in natančno ogledajo svet znamenitih Disneyevih risanih junakov.

SLAVOLOK ZMAGE: Še ena znamenitost Pariza, ki je absolutno vredna ogleda. Petdeset metrov visok Slavolok zmage je znan po svoji ploščadi, s katere lahko občudujemo najlepši razgled na razvpite Elizejske poljane. Avenije skupaj tvorijo krog, s premerom veličastnih 240 metrov, sredi pa stoji ta Slavolok, ki ga je ukazal postaviti Napoleon, leta 1806.

NOTRE – DAME DE PARIS: Prav nobena cerkev nima tako pisano obarvane zgodovine kot jo ima cerkev Notre – Dame de Paris. Cerkev je bila dokončno zgrajena že leta 1350. Dolga 130 metrov in široka 48 dovoljuje, da vanjo vstopa kar 9000 ljudi.

MUZEJ LOUVRE: Eden izmed največjih muzejev na svetu – Louvre, shranjuje okoli 350 tisoč umetniških predmetov. Vsekakor vredno ogleda.

DVOREC VERSAILLES: Dvorec v Versaillesu je že med svojim nastankom postal simbol absolutistične kraljeve moči. Idejo preseliti kraljevski sedež iz Louvra izven Pariza je dobil triindvajsetletni Ludvik IV. V petdesetih letih je bil dvorec z vrtovi končno zgrajen v zadovoljstvo Sončnega kralja. Pri gradnji je sodelovalo trideset tisoč ljudi, poklicani so bili tudi vojaki. Grad je dolg 680 metrov, pri čemer je najdaljši prostor Zrcalna dvorana, ki meri 73 metrov po dolžini in 10 po širini. Baročni vrtovi se razprostirajo na 800 hektarjih s 250.000 drevesi. Kot sedež francoskega dvora je služil od leta 1682 do francoske revolucije (1789).

V ceno je vključeno
 • letalski prevoz Benetke (Marco Polo) – Pariz (Charles de Gaulle) – Benetke (Marco Polo) v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 1 kos ročne prtljage do 10kg (dimenzije 56x45x25cm)
 • 3 prenočevanja z zajtrki v dvoposteljni sobi v izbranem hotelu
 • organizacija potovanja
Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

 • odddana prtljaga do 15 kg pribl. 39,00 EUR/osebo
 • doplačilo za hotel 4* 60,00 EUR/osebo
Opomba
 • možni so tudi drugi termini – za izračun cene in več informacij nas pokličite ali pošljite povpraševanje
 • cena velja za eno osebo do zasedbe prostih mest na letalu in v izbranem hotelu, ponudba pa velja pri prijavi obvezno DVEH POTNIKOV
 • cena ne vključuje vodenja in transferjev
 • ob rezervaciji vam za doplačilo lahko uredimo tudi transfer letališče – hotel – letališče ter transfer Ljubljana – Benetke – Ljubljana
 • pri aranžmajih city break se lahko hotelske kapacitete/letalske vozovnice hitreje zasedejo oziroma se lahko cena spremeni, ker se kapacitete preverja sproti za vsak termin posebej, zato je vaša hitra povratna informacija za nas pomembna. Fiksna rezervacija se opravi po prejemu vplačila, do takrat pa se lahko razpoložljiva mesta ali cena spremenijo
 • pogoj hotelske nastanitve je odvisna od razpoložljivosti mest na dan rezervacije (zagotavljamo kategorijo, lokacijo in kvaliteto)
 • odpoved rezervacije ni možna, razen v primeru vplačila zavarovanja rizika odpovedi v primeru bolezni ali nesreče
 • število mest po akcijski ceni na posameznem terminu je omejeno in je odvisno od razpoložljivosti prostih mest na letalu!

 

Tags: