Amsterdam

Amsterdam

Ozemlje, ki leži pod morsko gladino, prepredajo osuševalni jarki in prekopi ter zarisujejo v zelene polderje.

Cena na osebo: že od 509€

 

AMSTERDAM

 

Star pregovor pravi, da je Bog sicer ustvaril zemljo, toda Nizozemci so ustvarili NIZOZEMSKO. Ozemlje, ki leži pod morsko gladino, prepredajo osuševalni jarki in prekopi ter zarisujejo v zelene polderje. Spomladi živo pisane in dišeče cvetlične preproge, polja s tulipani, narcisami in hijacintami prekrivajo širne dele Nizozemske.

 

Datumi odhodov: 5.3.2020

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

VRHUNCI POTOVANJA: srednjeveške hiše, ki se zrcalijo v vodi, nepozabna vožnja z ladjico po kanalih, obisk muzeja Van Gogh, vzpon na stolp Euromast

 

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–AMSTERDAM–SEVERNA HOLANDIJA
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in polet proti Amsterdamu. Po pristanku se boste z avtobusom podali severno od Amsterdama. Lahko si boste ustvarili podobo o deželi in njenih marljivih ljudeh, ki so si v nenehnem boju z vodno ujmo ustvarili to, kar nam danes lahko s ponosom pokažejo. Ogledali si boste izdelavo tipičnih izdelkov nizozemske obrti, tradicionalnih lesenih cokel. Področje Severne Holandije je znano po sirih, ob obisku ene od znanih sirarn pa jih boste lahko tudi poskusili. Pot boste nadaljevali do nekdanjega ribiškega mesteca Volendam. Sledil bo sprehod po prijetnem starem delu mesta, s tipičnimi preprostimi hišami in starimi lesenimi ladjami v mestnem pristanišču. Pozno popoldne vožnja proti hotelu in nastanitev. Prenočevanje.

2. dan: AMSTERDAM / zajtrk
Po zajtrku (doplačilo vozovnice za lokalni prevoz) se boste odpravili na ogled glavnega mesta Nizozemske. V Muzejski četrti boste imeli priložnost, da si ogledate enega od znanih muzejev, med katere se uvrščata Rijks ali Van Goghov muzej. Obiskali boste eno največjih brusilnic diamantov, kjer so brusili znameniti Koh–I– Noor ter poslušali razlago o obdelavi teh dragocenih kamnov (ogled in možnost nakupa). Posebno doživetje je vožnja z ladjico (doplačilo) po najlepših kanalih Amsterdama, kjer so si hiše gradili bogati meščani zla tega 17. stoletja. Popoldne si boste ogledali še ponudbo na Cvetličnem trgu in sprehod nadaljevali do glavnega trga Dam. Trg obdajata Kraljeva palača in Nova cerkev, na trpljenje v vojnah pa spominja Narodni spomenik. Preostalo bo še nekaj časa za oddih ali kakšen samostojen ogled. Po napornem dnevu prenočevanje v hotelu.

3. dan: AMSTERDAM–JUŽNA HOLANDIJA (DEN HAAG -SCHEVENINGEN– DELFT ROTTERDAM)– AMSTERDAM/ zajtrk
Zajtrk. Za doplačilo priporočamo izlet po Južni Holandiji. Obiskali boste Den Haag, glavno mesto Južne Holandije in upravno središče celotne Nizozemske. Mesto si boste ogledali delno peš, delno z avtobusom ter se ustavili pred Palačo miru, kjer je sedež Mednarodnega sodišča v Haagu. Pot boste nadaljevali do Scheveningna, največjega nizozemskega letovišča ob Severnem morju. Po kratkem postanku sledi vožnja do Delfta, mesta z bogato zgodovino in tradicijo. Preko Delfta je v deželo prihajal porcelan z Daljnega Vzhoda, kar je vplivalo na razvoj keramične manufakture v mestu. Obiskali boste eno od preostalih tovarnic »Delftske modre«. Po končanem sprehodu po mestnem središču vas bo pot vodila še v Rotterdam. Siloviti letalski napadi v 2. sv. vojni so mestu zadali veliko škodo, današnjo mestno veduto pa zaznamujejo moderne stavbe in stolp Euromast. Na vožnji skozi mesto boste videli tudi del največjega evropskega pristanišča. Nato prevoz nazaj v Amsterdam. Prenočevanje.

4.dan: AMSTERDAM–LJUBLJANA
Zgodaj zjutraj zajtrk in vožnja na letališče ter odhod letala proti Ljubljani. Pristanek na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v jutranjih urah.

Cena na osebo: že od 509€

V ceno je vključeno
 • letalski prevoz na redni liniji Ljubljana–Amsterdam–Ljubljana v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • 3 prenočevanja z zajtrkom v hotelu 3* v mestu ali okolici
 • izlet po severni Holandiji
 • vodenje in organizacija potovanja
 • DDV
Popusti
 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

 • izlet po južni Holandiji brez vstopnin (pri udeležbi min. 15 oseb) pribl. 35,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 86,00 EUR/osebo

Na kraju samem: (vodniku na poti)

 • vstopnine po programu pribl. 20 – 50 EUR
 • lokalni prevozi po Amsterdamu 8 – 14 EUR
Opomba
 • Dvoposteljne sobe z dodatnim ležiščem so na vprašanje!
Opozorilo
 • Na letu je dovoljen 1 kos ročne prtljage (nahrbtnik/kovček) in lahko meri največ 55x40x25cm in tehta največ 10kg.
 • Ob prijavi na potovanje lahko doplačate 50EURza 1 kos prtljage, ki jo boste oddali. Naknadna prijava te prtljage je lahko dražja.
 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot imate zapisana v osebnem dokumentu s katerim boste potovali. Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto tega dokumenta ter vaše rojstne podatke. Kakršnakoli naknadna sprememba navedenih podatkov ima lahko privede do dodatnih stroškov ali celo nakup nove vozovnice.
 • Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red praviloma ni vnaprej določen.
Tags: