PRAZNIČNI SALZBURG IN RUDNIK SOLI

PRAZNIČNI SALZBURG IN RUDNIK SOLI

Vključena degustacija in vstopnina v solni rudnik!

Že od 53,00 € …

Datum: 7. 12. 2019

 Vstopna mesta

PTUJ – AP 07.00
SLOVENSKA BISTRICA – SPAR 07.30
MARIBOR – ZUNANJI PERON 08.00

 

Predviden program

Odhod v zgodnjih jutranjih in vožnja skozi Avstrijo z vmesnimi postanki ob poti. V Berchtesgaden, čudovito bavarsko letovišče, bomo prispeli v dopoldanskem času. Za začetek se bomo ustavili v destilarni encijana, kjer se bomo v besedi in sliki seznanili s procesom proizvodnje tega zdravilnega likerja. Sledila bo degustacija različnih likerjev, ki jih bomo v prodajalni lahko tudi kupili. Berchtesgadenska pokrajina je, podobno kot sosednje Solnograško, bogata s soljo. Pridobivanje te nekdaj zelo pomembne dobrine ima tukaj zelo dolgo tradicijo, katero bomo spoznali ob obisku rudnika. Oblekli se bomo v rudarska oblačila in se podali na odkrivanje podzemnega sveta. Obisk rudnika je prava dogodivščina, polna različnih atrakcij: vožnja z vlakcem, adrenalinski spust po drči, vožnja po podzemnem jezeru s splavom, multimedijske predstavitve, itd. Po obisku rudnika se bomo zapeljali še do Berchtesgadna, ki se v predbožičnem času prelevi v čudovito pravljično vasico, kjer vas na vsakem koraku objame toplina adventnega razpoloženja. V popoldanskem času se bomo zapeljali do Salzburga, prestolnice Solnograške. Ob sprehodu skozi mesto si bomo ogledali njegove številne kulturno zgodovinske znamenitosti: park pred dvorcem Mirabell, glavno mestno ulico Getreidegasse, kjer se nahaja Mozartova rojstna hiša, staro mestno hišo, trg Residenzplatz, palačo Residenz, stolnico. Salzburg je vedno živahen in vredno ga je spoznati tudi v času adventa, zato bomo imeli dovolj prostega časa, da se vsak zase podamo po njegovih ozkih ulicah in zavijemo v kako od dišečih slaščičarn ali privlačnih trgovin, si ogledalo bogato obložene stojnice. Ob dogovorjeni uri bo sledil povratek proti domu z vmesnimi postanki. V domovino bomo prispeli v nočnih urah.

 

Cena na osebo:

od 53,00 € (pri udeležbi najmanj 40 oseb),

od 63,00 € (pri udeležbi najmanj 30 oseb).

 

Cena vključuje:

– prevoz s turističnim avtobusom z vsemi pripadajočimi stroški,

– degustacijo,

– vstopnico v solni rudnik,

– vodenje vodnika z licenco GZS in organizacijo izleta ter ddv.

 

Opomba k ceni: Organizator lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

 

Opomba k izvedbi:

Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, sicer vas bomo obvestili najmanj 2 dni pred začetkom potovanja / izleta.

Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.

Program izleta velja kot končno obvestilo.

Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 14 dni pred pričetkom potovanja / izleta.

Priporočamo topla oblačila in primerno obutev.

Na sejmih je predvidena gneča. Hvala za razumevanje.

V rudniku dobite posebno obleko.

Izlet bo izveden v vsakem vremenu. Pridržujemo si pravico do spremembe programa v primeru neugodnih vremenskih razmer.

Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali na naši spletni strani.