Filipinske razglednice

Filipinske razglednice

Zagotovljen odhod: 17.11.2019 / 14 dni

Cena= že od 2.410 € na osebo

 

Filipini so dežela z več kot sedem tisoč otoki. Odkrijmo arhipelag najstarejših riževih teras, najmanjšega živečega primata na svetu – tarzija, letečih lemurjev, vodnih bivolov in redkih krokodilov.

Spoznajmo kraški svet s podzemnimi jamami in umirimo adrenalinski duh z vodnimi športi. Filipini so največji svetovni pridelovalec kokosa.

Na tem rajskem otočju se nahaja več kot 340 milijonov kokosovih palm, ki se šibijo pod težo tega priljubljenega tropskega sadeža.

    

1. DAN
LJUBLJANA – EVROPA – MANILA
nočni let

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana ali na bližnjem letališču in polet preko enega od vmesnih letališč v Manilo.

2. DAN
MANILA
nočitev v hotelu

NEKOČ »KRALJICA PACIFIKA«
Pristali bomo v 14 milijonskem mestu Manila, prestolnici Filipinov, ki s svojimi 7.641 otoki po mnenju mnogih ostaja ena zadnjih rajskih destinacij na svetu, ki je še niso preplavile množice turistov. Sledila bo vožnja do hotela in nastanitev. Čas za prvo prilagajanje drugač- nega časovnega ritma. Nočitev.

3. DAN
MANILA
zajtrk, kosilo, nočitev

ŽIVAHNA MANILA
Po zajtrku bomo pričeli z ogledi mesta: panoramska vožnja do manilskega zaliva, kjer se bomo sprehodili do starega mestnega jedra – Intramuros, ki se ponaša z arhitekturo španskega kolonialnega obdobja, sprehodili se bomo čez mestni trg Rizal, kjer se je zgodilo nekaj pomembnih zgodovinskih dogodkov. Pot nas bo vodila do kitajskih vrtov, finančne moderne četrti Makati in do predela Bonifacio, ki velja za prestižnejši del Manile. Zvečer boste po želji ob doplačilu križarili po manilskem zalivu z ladjo, občudovali sončni zahod in imeli tudi večerjo. Nočitev.

4. DAN
MANILA – PALAWAN
zajtrk, nočitev

NA RAJSKI OTOK PALAWAN
Po zajtrku vožnja na letališče in polet na otok Palawan, kjer je ob skoraj 2.000 kilometrih obale nanizanih okoli 1.780 otokov in otočkov, kamnitih zalivov ter snežno belih peščenih plaž. Nastanitev v hotelu in popoldne začetek ogledov Puerto Princese, med drugim boste obiskali krokodiljo farmo, Ranč Mitra, Bay Walk…

5. DAN
PALAWAN – PODZEMNA REKA
zajtrk, kosilo, nočitev

PODZEMNA REKA S. PAVLA JE SEDMO NARAVNO ČUDO
Zjutraj se boste odpeljali do naravnega parka Sabang, kjer se nahaja prava znamenitost otočja Palawan – podzemna reka Sv. Pavla, dolga 2, 5 km. S čolni se boste zapeljali do vhoda v podzemno reko, kjer boste ogled nadaljevali s kanuji. Podzemna reka ima svoj ozek in pravzaprav dokaj nerazpoznaven vhod, vendar se po vstopu kmalu odpre v širše dvorane, skoraj avenije, vseskozi pa nas bodo na poti spremljali čudoviti stalaktiti in stalagmiti. Navdušujoč je tudi veliki notranji prostor, ki se vsakemu obiskovalcu odpre pred očmi v podobi kupolaste dvorane. Pozno popoldan vrnitev v hotel in naš predlog: odlična masaža, se bo še kako prilegla. Nočitev v hotelu.

6. DAN
PALAWAN – EL NIDO
zajtrk, nočitev

POPOTNIŠKI BISER EL NIDO
Po zajtrku se boste z mini vani odpravili do El Nida, popotniškega bisera Filipinov. Od sveta odmaknjeno področje vas bo očaralo s svojo neokrnjeno naravo, preprostimi hotelčki in zasebnimi penzioni, prijaznimi domačini in okusno hrano. Tukaj ni prestižnih in zvenečih hotelskih verig, vse je preprosto in prav zaradi tega odmaknjeno od množičnih turističnih poti. Nastanitev in počitek po naporni vožnji. Zvečer se bomo vsekakor sprehodili ob obali, kjer bodo domačini ponujali za zmerno ceno svež ulov rib in jih pred vami tudi pripravili. Nočitev.

7. DAN
EL NIDO – HOPPING TOUR
zajtrk, kosilo, nočitev

NE, NISO SANJE, VSE JE RESNIČNO IN NEIZMERNO LEPO
Ves dan bomo z ladjico odkrivali čudoviti arhipelag 45 kraških otočkov, med smaragdno zeleno in modro belo laguno z visokimi apnenčastimi klifi ostrih linij. Lepota narave je bila večkrat prizorišče snemanj, kot je Surviver, priljubljeno pa je tudi kot prizorišče za sklepanje porok. Podvodni svet in koralne grebene občasno obiščejo manjši morski psi in mante, pa ni strahu, saj izkušeni domačini točno vedno, kam odpeljati naravnih lepot željne goste. Obiskali boste lagune in kraško jamo potopljeno v laguno. Na otočkih se nahajajo divje nedotaknjene plaže, kjer se bomo ustavljali, se brezskrbno kopali in z masko raziskovali bogat podvodni svet. Domačini nam bodo pripravili okusno kosilo in tudi za prijeten dremež v senci palm se bo našel čas. Povratek v El Nido. Nočitev.

8. DAN
EL NIDO
zajtrk, nočitev

LA CABANJAS JE ZAKON
Prost dan za počitek; predlagamo obisk plaže La Cabanas, ki velja za eno najlepših plaž na tem področju in kopanje v kristalno čisti vodi bo pravi užitek. Zvečer pa ponovno na obalo, kjer bo dišalo po sveže pripravljenih ribah. Ne bomo lačni.

9. DAN
PALAWAN – EL NIDO
zajtrk, nočitev

Čaka vas še en pomorskim užitkom namenjen dan. Lahko se le odpravite na bližnjo plažo ali pa se za doplačilo predate opazovanju neokrnjene narave na El Nido hopping turi A ali B. Kar težko se bomo poslovili od tega eko paradiža, da bo lažje predlagamo kakšno dobro večerjo v kateri od lokalnih restavracij in pred spanjem še masažo. Prileglo se bo.

10. DAN
El NIDO – CEBU – BOHOL
zajtrk, nočitev

NA OTOK PRESENEČENJ
Po zajtrku sledi prevoz na letališče in polet na otok Cebu, od koder bomo s trajektom nadaljevali na Bohol, ki je eden od tistih rajskih otokov, ki jih ob obisku Filipinov ne smeš izpustiti. Nastanitev v enem od hotelskih resortov, nočitev.

11. DAN
BOHOL
zajtrk, kosilo, nočitev

ZAKAJ SO GRIČKI ČOKOLADNI IN TARZIJI TAKO MAJHNI
Celodnevni izlet po otoku. Največja zanimivost Bohola so Čokoladni grički med riževimi polji v notranjosti otoka. Gre za morje polokroglih travnatih vzpetin, ki se ob sončnem zahodu obarvajo v čokoladno barvo. Legenda pravi, da so to solze v ljubezni razočaranega velikana. Bohol je poznan tudi po filipinskem tarziju, najmanjšem še živečem primatu na svetu, ki oživi predvsem ponoči. Zaradi majhnosti in nenavadnega videza(spominja na filmskega gremlina), se je znašel na vrstah spominkov. Njihove oči so večje od možganov in glavo lahko premikajo za 180 stopinj. Opica je manjša od dlani in res zanimiva kreacija narave. Odkrivanje otoških lepot boste nadaljevali s kosilom na ladji, medtem ko pluje po reki skozi deževni pragozd. Po rečnem križarjenju boste obiskali najstarejšo kamnito cerkev na otoku, kjer boste spoznali zgodbo o čudežu. Bohola ne morete zapustiti, ne da bi si ogledali še spomenik posvečen premirju in krvni zavezi med španskim vladarjem Legazpijem in lokalnim plemenskim vladarjem. Takrat sta si prerezala žili na zapestju, njuna kri je stekla v kozarec, iz katerega sta vsak posebej srknila. Ostanek popoldneva bo prosto. Povratek v hotel, nočitev.

12. DAN
BOHOL
zajtrk, nočitev

SLADKO BREZDELJE NA PEŠČENI PLAŽI
Zajtrk v hotelu in prost dan za uživanje na sanjskih plažah, kopanju, snorklanju, kulinaričnemu razvajanju.

13. DAN
BOHOL – MANILA – EVROPA
zajtrk

ŠE ZADNJIČ MANILA IN NOČNI LET
Po zajtrku še del dopoldneva prosto nato pa vožnja na letališče in polet v Manilo, od koder boste nadaljevali preko enega od evropskih letališč v Ljubljano ali okolico.

14. DAN
EVROPA – SLOVENIJA

PRIHOD DOMOV
Pristanek na letališču Ljubljana ali enem izmed okoliških letališč v popoldanskih urah.

Cena vključuje :

  • vse letalske vozovnice po programu
  • vključno s tremi notranjimi leti, prevoz s trajektom Cebu – Bohol
  • vse nočitve v hotelih 3/4* lokalne kategorizacije ( razen v El Nidu, ko prenočujemo tudi v preprostih penzionih)
  • vsi izleti po programu z lokalnimi angleško govorečimi vodniki in vstopninami
  • pri treh celodnevnih izletih na Boholu, v Puerto Princesi z ogledom podzemen reke in El Nidu tudi kosila
  • vsi prevozi in transferi na lokaliteti
  • stroške organizacije potovanja
  • v primeru vsaj 15 prijavljenih oseb tudi slovenski predstavnik na poti