PROVANSA IN DIVJA LEPOTA CAMARGUE

PROVANSA IN DIVJA LEPOTA CAMARGUE

Obisk soteske Verdon, ki velja za najslikovitejšo sotesko v Evropi …

Že od 309,00 € …

Odhodi:  20. 9., 20. 10., 25. 10. 2019

1. DAN: SLOVENIJA – ITALIJA – FRANCIJA, nočna vožnja

Odhod v poznih večernih urah. Avtobusna nočna vožnja proti Franciji.

2. DAN: SOTESKA VERDON – MOUSTIERS ST. MARIE – MANOSQUE, večerja, nočitev

Po nočni vožnji prihod na področje, kjer bodo vaša čutila opojno vdihovala vonj sivke in medu. Najprej boste doživeli najslikovitejšo sotesko v Evropi, Postanek v vasici Moustiers – Ste Marie, ki slovi po keramiki in sivki. Vožnja v Manosque, mestece, ki je restavriralo in zaščitilo mestne četrti. Na poti proti Aix en Provence namestitev v hotelu, zagotovo se vam bo prilegel sprehod…

3. DAN: AVIGNON – PONT DU GARD – ORANGE – CHATEAUNEUF DE PAPE, zajtrk, nočitev

Vožnja v “srce Provanse” – romantični Avignon. Tu se zanimivo mešata srednjeveška ter drzna novodobna arhitektura. Ogled mesta: Papeška palača, sloviti Avignonski most, sprehod po Place de l’Orloge. Po ogledih nadaljevanje potovanja do bližnjega rimskega akvadukta PONT DU GARD, ki velja za pravo mojstrovino rimske arhitekture v Franciji. Vožnja v Orange. Mestece je pomembno trgovsko središče za izvoz sadja in vina iz doline reke Rhone. In ker dneva še ne bo konec, boste imeli nekje v okolici znanega vinskega središča Chateauneuf – du – Pape, po želji in ob doplačilu, degustacijo vin v odlični vinoteki, po želji tudi večerjo.

4. DAN: NACIONALNI PARK CAMARGUE – NIMES, zajtrk, nočitev

Podali se boste na področje Nacionalnega parka Camargue, mimo velikih sadovnjakov in skozi divja močvirja, kjer boste lahko občudovali flaminge, divje bele konje in značilno obalo. Obiskali boste znano romsko središče in prizorišče svetovnih festivalov romske narodne skupnosti, Saintes Maries de la Mer. Po želji vožnja z ladjico po ustju reke Rhone, kjer boste občudovali vso lepoto naravnega rezervata. Nasledni postanek bo v nekdanjem pristanišču – v utrjenem mestu Agues Mortes. Za zaključek dneva boste obiskali še Nimes, kjer si boste po želji privoščili morda ratatouille, bouilabaisse ali aiolli.

5. DAN: ARLES – AIX EN PROVENCE, zajtrk, nočna vožnja

Za konec še obisk Aix en Provence, ki velja za enega najprivlačnejših mest v Evropi. Vsaj na videz v njem še vedno prebiva duh velikega provansalskega vladarja imenovanega »le bon roi Rene d’Anjou«, ki je iz Aixa naredil svoj sedež in središče vseh umetnosti. Sprehod po glavnem bulvarju, kjer boste občudovali čudovita pročelja hiš in skozi stari del mesta. Vožnja proti domu.

6. DAN: ITALIJA – SLOVENIJA, vožnja

Po nočni vožnji prihod v Slovenijo.

 

Cena po osebi: od 309,00 €.

 

Opombe: 21.* in 28.* junij, 6.* in 13.* julij – ogleda polj sivke.

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 40 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

  • priporočamo doplačilo za večerjo v hotelu prvi večer 19 €, na poti rezervacija ni možna
  • turistična taksa v hotelu pribl. 2 €/noč
  • enoposteljna soba 99 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)

POPUSTI ob prijavi: otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Cena vključuje:

  • avtobusni prevoz,
  • cestne in ostale pristojbine,
  • tri nočitve z zajtrkom v hotelu 2/3*,
  • zunanje oglede,
  • stroške spremstva in organizacije potovanja.